Patatesleri yuvarlak bıçak sırtından çok az kalın olacak şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra patatesi yıkamayın nişastası üzerinde kalsın.
Patatesleri bir karıştırma kabına alın üzerine baharatları kremayı ve sütü ekleyip elinizle tüm patatesler soslanana kadar karıştırın. Küçük kare fırın kabına elinizle yerleştirin. Çok kalın olmaması gerekiyor.
Kabınızda kalan sosu üzerine boşaltın. 200c fanlı fırında önce 10 dakika pişirin, sonra fırının ısısını 180c ye düşürüp patatesler pişene kadar fırında tutun. Ortalama yarım saatin sonunda bir çatalla patateslerin pişip pişmediğini kontrol edin.
Patates piştiyse üzerine kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırına gönderin. İstenilen kızarıklığa ulaşınca fırından alın.
Piştikten sonra en az 20 dakika dinlendirin.