ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Fırında Kremalı Patates
Fırında Kremalı Patates
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

BİR DİLİM ASLA YETMEZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Fırında Kremalı Patates için Malzemeler

  • 4-5 tane orta boy patates
  • 1 kutu krema
  • Yarım çay bardağı süt (kremanız çok katı ise 1 çay bardağı kullanın)
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Çeyrek muskat rendesi
  • Yeterli miktarda kaşar peynir rendesi

Nasıl Yapılır?

Patatesleri yuvarlak bıçak sırtından çok az kalın olacak şekilde doğrayın. Doğradıktan sonra patatesi yıkamayın nişastası üzerinde kalsın.

Patatesleri bir karıştırma kabına alın üzerine baharatları kremayı ve sütü ekleyip elinizle tüm patatesler soslanana kadar karıştırın. Küçük kare fırın kabına elinizle yerleştirin. Çok kalın olmaması gerekiyor.

Kabınızda kalan sosu üzerine boşaltın. 200c fanlı fırında önce 10 dakika pişirin, sonra fırının ısısını 180c ye düşürüp patatesler pişene kadar fırında tutun. Ortalama yarım saatin sonunda bir çatalla patateslerin pişip pişmediğini kontrol edin.

Patates piştiyse üzerine kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırına gönderin. İstenilen kızarıklığa ulaşınca fırından alın.

BU TARİFİN İPUCU

Piştikten sonra en az 20 dakika dinlendirin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun