ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Fırında Kuzu Kol
Fırında Kuzu Kol

HEM DE TANDIR TADINDA YUMUŞACIK

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    180 Dakika

Fırında Kuzu Kol için Malzemeler

  • 1 adet kuzu kol (ben ön kol kullandım arka but daha iyi olur)

  • Marine için:
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • bir kaç dal taze kekik
  • bir kaç dal biberiye
  • 2-3 tane defne yaprağı
  • 6-7 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

Marinasyon malzemelerini bir kasede hazırlıyoruz. Defne yapraklarını ikiye kırarak ekleyelim ki aroması iyice çıksın. Ben kuzumu marinede bir gece bekleteceğim için sosuma tuz eklemedim. Çünkü tuz bu kadar uzun sürede eti pişirmeye başlar. Ama siz 1-2 saat bekletecekseniz tuzu da sosa atabilirsiniz.

Hazırladığımız sosun bir kısmını tepsiye döküyoruz ve üzerine kuzuyu yerleştiriyoruz. Kalan sosu da kuzunun üzerine döküp biraz masaj yapıyoruz. Üzerini iyice kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz ve bir gün bekletiyoruz. Eğer vaktiniz yoksa 2 saat bekletebilirsiniz. Ertesi gün kuzuya tuz ve karabiber atıyoruz. Tepsiye de tuz atıp alt kısmınında tuzlanmasını sağlıyoruz.

Tepsiyi hava almayacak şekilde folyo ile kaplıyoruz. Bu sırada folyonun etimize değmemesi için ete kürdanlar batırıyoruz. Böyle bütün etlerde pişirme kuralı her 1 kilo için 1 saattir. Benim de kuzu kolum 3 kilo olduğu için 3 saatte pişiriyorum. İlk 1 saat 250c de pişiriyorum . 1 saatin sonunda tepsiye irice doğranmış patates dilimleri ekleyip üzerini tekrardan kapatıyorum.

Fırını 200c ye düşürüp üzeri kapalı şekilde 1 saat daha pişiriyorum. Toplamda 2 saatin sonunda üzerini açıp 1 saat daha pişiriyorum ve pişirme işlemini bitiriyorum.

BU TARİFİN İPUCU

10-15 dakika dinlendirip ondan sonra servis yapmalısınız.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun