ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Fırında Soslu Tavuk Patates
Fırında Soslu Tavuk Patates

YİYEN HERKES SOSUNDA NE VAR DİYE SORACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    60 Dakika

Fırında Soslu Tavuk Patates için Malzemeler

  • 8 adet tavuk baget (derisi çıkarılmış)
  • 4-5 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 çay bardağı ketçap (isterseniz salça da olur)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kase arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı tohum kişniş
  • 1 tatlı kaşığı tohum kekik
  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal (dijon hardalı da olur
  • 3 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?

Öncelikle marine malzemelerimizi hazırlıyoruz. Bir kasenin içine sıvı malzemeleri alıyoruz. Tane kişniş ve tane kekiğimizi bir havanda döverek ekliyoruz.

Üzerine diğer baharatları da ekleyip sarımsakları irice doğrayıp karıştırıyoruz. Üzerine tavukları ve dörde böldüğümüz patatesleri ekleyip iyice karıştırıyoruz. En son arpacık soğanları da ekleyip kabımızın üzerine süreç film çekip buzdolabında en az 2 saat dinlendiriyoruz.

Bir fırın kabının tabanına yarım çay bardağı su döküp üzerine patates ve tavukları diziyoruz. fırın kabımızı önce yağlı kağıda sonra da alüminyum folyoya sarıp havayla bağlantısını kesiyoruz.

200c fırında kendi buharıyla 1 saat pişiriyoruz. 1 saatin ardından üzerini açıp kızarana kadar fırında tutuyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Öğütülmüş baharat da kullanabilirsiniz ama kendi dövdüğünüz baharatın aroması bir başka oluyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun