ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Fıstıklı Sarma Kebap
Fıstıklı Sarma Kebap

SARMA BEYTİ DİYENLERDE VAR

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Fıstıklı Sarma Kebap için Malzemeler

  • 400gr dana döş
  • 150gr kuzu boşluk
  • 50gr kuyruk yağı
  • 1 kase baklavalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Acı seviyorsanız 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 2 yufka
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Biraz sıcak su

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına kıyma karışımını ve tuzu alıp bir kaç dakika karıştırın. Üzerine fıstığı ekleyip bir kaç dakika daha yoğurun. Çok fazla yoğurmaya gerek yok toplansın yeter.

Elinizle salatalık kadar şekiller verip fırın tepsisine dizin. 200c fansız fırında 15 dakika pişirin. Tepsiye süzülen yağı bir kaseye alın. Yufkanın kalın kenarlarını kesip alın. Bir yufkanın arasına eritilmiş tereyağı ve tepsiden aldığımız etin yağından sürün yufkayı ikiye katlayın. Tek sıra halinde kebapları dizip yufkayı sarın. 3 parmak eninde kesip tepsiye dizin üzerine tereyağı sürün tekrar fırına gönderin.

Hafif kızarınca çıkarın. Kebap pişerken kalan etin yağını bir tavaya alıp salçayı bu yağ ile kavurun. Üzerine biraz sıcak su ekleyip bir kaç dakika kaynatın ocaktan alın. Pişen kebabımızı bir tabağa alın. Üzerine pişirdiğiniz salçalı sostan gezdirin. Ortasına yoğurt koyun, maydanoz ile süsleyip servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Eğer kuzu eti yiyorsanız sadece kuzu kullanın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF