ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Focaccia Ekmeği
Focaccia Ekmeği
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

O BİR İTALYAN

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Focaccia Ekmeği için Malzemeler

  • 500gr un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya (yada yarım paket yaş maya)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 350 ml su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Taze biberiye
  • Taze kekik
  • Kiraz domates

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabınıza unu alın. Ortasına maya, şeker ve bir miktar ılık su alın. Kenarlardan unun üzerine tuzu atın maya ile çarpışmasın. Ortada maya eriyene kadar karıştırdıktan sonra kalan suyu ekleyip ele yapışan bir hamur elde edin. Bu aşamada hamuru uzun uzun yoğurmaya gerek yok. Kabınızı ve hamuru bir miktar zeytinyağı ile yağlayıp üzerini örterek 1 saat mayalandırın.

Mayalanan hamuru yağladığınız tezgaha alıp pürüzsüz olana kadar ara ara ellerinizi yağa batırarak yoğurun. İnce ince kıydığınız biberiye ve kekiği hamura ekleyip eşit bir şekilde dağılana kadar yoğurmaya devam edin. Fırın kabınızın dibini yağlayıp hamuru yerleştirin. 3-4 kaşık zeytinyağını ayırıp kalan yağ ile parmak uçlarınızla hamuru kabın içine bastırın. 10 dakika tepsi mayası için bekletin bu arada fırını 230c ye ayarlayın ısınsın.

Mayası gelen ekmeğin üzerine parmaklarınızla delikler açıp domatesleri yerleştirin ve pişmeye gönderin. Üzeri iyice kızarınca fırından alın ayırdığınız zeytinyağını üzerine gezdirin. Ardından ekmeğinizi bir telin üzerinde soğuttun ki altı terleme yapmasın. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Sizde benim gibi cam fırın kabı kullanacaksanız fırının en alt rafında pişirme yapın ki altı da iyice pişsin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun