ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Fondan Kek
Fondan Kek

FRANSA'DAN GELEN LEZZET

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Fondan Kek için Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 100gr kuvertur çikolata (%60-70 kakao oranına sahip)
  • 100gr tereyağ
  • 3/2 su bardağı şeker (125gr)
  • 3/2 su bardağı un (75gr)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağı ve çikolatayı ister mikrodalgada ister benmari usulu eritiyoruz. Çikolatamız ılınırken şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpıyoruz.

Çikolatayı yumurtalı karışıma ekliyoruz. Bir çırpıcıyla karıştırarak un ve kabartma tozunu ekliyoruz. Karışımı 22cm kalıba döküp 180c de 20 dakika pişiriyoruz.

Kekimizin ortası ıslak kalmalı. Soğuyan kekimize pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Daha ıslak bir doku için kekinizi 15 -17 dakika pişirebilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun