ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Gelin Pastası
Gelin Pastası
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

SÜTLÜ ŞERBETİYLE YENİ FAVORİNİZ OLACAK

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Gelin Pastası için Malzemeler

    Keki için:
  • 4 yumurta (oda ısısında)
  • 1 bardak şeker
  • 1 bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

  • Keki ıslatmak için:
  • Yarım bardak şeker
  • 2 bardak süt

  • Muhallebisi için:
  • 1 bardak şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 lt süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket toz şanti

  • Üzeri için:
  • Bol Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz. Yumurtaları ve şekeri beyazlaşıp kabarana kadar çırpıyoruz. Üzerine bir bardak unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz. 180c fırında pişiriyoruz.

Pişen kekimizi her yerine kürdanla delikler açıyoruz. Şeker ve sütle hazırladığımız şerbetle ıslatıyoruz. Kek şerbeti çekerken bizde muhallebisini pişiriyoruz. Tenceremize şeker, un ve nişastayı alıyoruz. Üzerine çırparak sütü ekliyoruz ve pişirmeye başlıyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilyasını ekliyoruz. Muhallebi ılıkken şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz.

Soğuyan kekin üzerine ılık muhallebiyi döküyoruz. Ben bu şekilde bir gece dolapta beklettim ertesi gün hindistan ceviziyle süsleyip servis yaptım.

BU TARİFİN İPUCU

Yumurta ve şekeri iyice beyazlaşana kadar çırpmaya özen gösterin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun