ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Greçka
Greçka

SPORCULARIN BİR NUMARALI YEMEĞİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Greçka için Malzemeler

  • 1 kaşık tereyağ (İsterseniz
  • kullanmayabilirsiniz)
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 soğan
  • 1 ölçü karabuğday
  • 2 ölçü sıcak su
  • Tuz ve Karabiber

Nasıl Yapılır?

Tencereye yağ alınır yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Yıkanıp süzdürülmüş karabuğday eklenir 2-3 dakika kavrulur. Sıcak su ve baharatı eklenip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. 15-20 dakika dinlendirildikten sonra servis yapılır. Ben size bugün sadece pişirmenin bir yöntemini gösterdim. Siz isterseniz sebzeli, etli ya da tavuklu tüketebilirsiniz. Diyetinize uydurmak için haşlayıp salatalarınıza ekleyebilirsiniz. Faydaları saymakla bitmeyen karabuğdayın en önemli özelliklerinden biri de uzun süre tok tutması.

BU TARİFİN İPUCU

Greçkayı isterseniz soğansız da yapabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun