ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Güllaç
Güllaç

MİLLİ TATLIMIZI BİRDE BİZİM TARİFİMİZLE DENEYİN

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Güllaç için Malzemeler

  • 10 yaprak güllaç
  • 2 lt süt
  • 2+3/2 şeker (yani ikinci bardak şekeri iki parmak az ekleyin)
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (şart değil)
  • 1 kase iri kıyım ceviz (fındık veya fıstık da olur)
  • Süslemek için muhtelif malzemeler

Nasıl Yapılır?

Öncelikle sütün içine şekeri alıyoruz ve şeker eriyene kadar ısıtıyoruz. Aman dikkat süt kaynamasın amaç sadece şekeri eritmek.

Süt ısınınca bir tepsiye güllaç yaprağını alıyoruz. Güllaç yapraklarının bir yüzeyi parlak bir yüzeyi mattır. Mat yüzeyi ıslatıp yaprağı ikiye katlıyoruz. Bu şekilde 1-2 dakika bekleyince hemen yumuşayacak. Arasına boydan boya ceviz döküp gevşek bir gül börek gibi sarıyoruz.

Uygun bir kapta sardığımız güllaçları biriktiriyoruz. Kalan sütün içine 2 yemek kaşığı gül suyu döküp güllaçların üzerine gezdiriyoruz. İlk başta süt çok gelmiş gibi görünebilir ama güllaç nişastadan oluştuğu için bekledikçe sütü çekiyor. Süt içinde yüzen güllaçlarınız dolapta iki saat bekledikten sonra çektiği sütle sizi çok şaşırtabilir. Hatta biraz sütünüz artarsa ayırın kenara.

Güllaç sütünü çekince üzerine takviye yapın. Servis öncesi üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Güllaç yapraklarını gevşek sarın ki sütü içine rahat rahat çeksin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun