Önce kremşantimizi hazırlıyoruz. Karıştırma kabına 2 bardak soğuk sütü ve 2 paket şantiyi alıp katılaşana kadar çırpıyoruz. Üzerine halley bisküvilerini ufak parçalara bölüyoruz ve karıştırıyoruz.
Sıra geldi çikolata sosunu yapmaya. Sos tenceresine un, kakao ve şekeri akıp karıştırıyoruz. Üzerine su ve sütü döküyoruz. Orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. (Hazır çikolata sos kullanmak isterseniz bir paket yeterlidir)
Pişen sosumuzu sıcakken tatlının üzerine döküyoruz. Amaç halleylerin içindeki mashmellovların patlayarak yukarı çıkması. Ben üzerine doğaçlama desen yaptım isterseniz öylece de bırakabilirsiniz. Önce oda sıcaklığına gelsin tatlınız sonra buzdolabına kaldırın. 2-3 saat sonra servis yapabilirsiniz.
Tatlının çikolata sosunu mutlaka sıcak dökün