ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Halley Tatlısı
Halley Tatlısı

DÜNYANIN EN KOLAY TATLISI

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Halley Tatlısı için Malzemeler

  • 12 tane Halley
  • 2 paket krem şanti
  • 2 bardak soğuk süt

  • Çikolata sos için:
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım bardak toz şeker
  • 1 Su bardağı su
  • 1 Su bardağı süt

Nasıl Yapılır?

Önce kremşantimizi hazırlıyoruz. Karıştırma kabına 2 bardak soğuk sütü ve 2 paket şantiyi alıp katılaşana kadar çırpıyoruz. Üzerine halley bisküvilerini ufak parçalara bölüyoruz ve karıştırıyoruz.

Sıra geldi çikolata sosunu yapmaya. Sos tenceresine un, kakao ve şekeri akıp karıştırıyoruz. Üzerine su ve sütü döküyoruz. Orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz. (Hazır çikolata sos kullanmak isterseniz bir paket yeterlidir)

Pişen sosumuzu sıcakken tatlının üzerine döküyoruz. Amaç halleylerin içindeki mashmellovların patlayarak yukarı çıkması. Ben üzerine doğaçlama desen yaptım isterseniz öylece de bırakabilirsiniz. Önce oda sıcaklığına gelsin tatlınız sonra buzdolabına kaldırın. 2-3 saat sonra servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Tatlının çikolata sosunu mutlaka sıcak dökün

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun