Sütlacımıza pirinci haşlayarak başlıyoruz. Nişastası gitmesin diye
sadece bir defa yıkadığımız pirincin üzerine 2 su bardağı su ekleyip
haşlıyoruz.
Bu sırada sütümüzü de kaynaması için ocağa alıyoruz. Pirinç suyunu
çekince istenilen kıvama gelmediyse biraz daha sıcak su ekleyip iyice
açılana kadar haşlamaya devam ediyoruz. Sütü ve pirinci yaklaşık 15
dakika kaynattıktan sonra kaynayan süte pirinci ekleyerek birlikte
orta ateşte 1 saat kadar pişiriyoruz.
Bu esnada ara ara karıştırmayı unutmayın kaymak tutmasın. Birde
lütfen kalın tabanlı bir tencere kullanın ki dibine sarmasın. 1 saatin
sonunda kıvam alan karışıma şekeri ve vanilyayı ekleyip 15 daha pişiriyoruz.
Toplamda 1 saat 15 dakika pişen sütlacımızdan 1 kase ayırıp kalanı
toprak kaplara paylaştırıyoruz. Ayırdığımız kasedeki sütlaca
çırpılmış yumurta sarısını karıştırıp sütlaçlarımızın üzerine
paylaştırıyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz sütlaçların yarısına gelecek kadar soğuk su
ekleyip 200c sıcak fırına gönderiyoruz. bu sırada fındığı irice dövüp
tavada kavuruyoruz. kızaran sütlaçları oda sıcaklığına getirince
üzerine fındık ekliyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis
yapıyoruz.
Sütün içinde haşlanan pirinç istediğimiz kıvama gelemediği için pirinci mutlaka önceden su ile haşlıyoruz. Hangi sütlacı yaparsanız yapın şekeri en son ekleyin çünkü şeker pirinci sıkar.