ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Hasan Paşa Köftesi
Hasan Paşa Köftesi

BU KÜÇÜK ÇANAKLAR ÇOK LEZZETLİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Hasan Paşa Köftesi için Malzemeler

  • Yarım kilo az yağlı kıyma
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş ekmek
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz (köfte ve püreye paylaştıracağız
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Arzuya göre kimyon
  • Bir tutam maydanoz
  • Püresi için :
  • 5-6 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım bardak sıcak süt
  • Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılır?

Soğanı rendenin ince yeriyle rendeleyin ve suyunu sıkın. Üzerine yumurtayı kırın karıştırın. Kıymayı , ekmek içini , tuzun yarısını ve karabiberi ekleyip yoğurmaya başlayın. İyice özleşince buzdolabında 20 dakika dinlendirin.

Bu sırada püreyi yapın. Tencereye tereyağını ekleyin, eriyince üzerine ezdiğiniz patatesleri ve tuzunu ekleyin. Bir cezvede ısıttığınız sütü yavaş yavaş ekleyip kıvamını ayarlayın.

Dinlenen köfte harcını dolaptan alıp saksı şekli verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ön pişirme için 200c fırında 10 dakika pişirin.

Ön pişirmenin ardından fırından alıp içine püreyi paylaştırın. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Salçayı sıcak suyla açın. Tepsinin dibine dökün. Tekrar fırına gönderip kızarana kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Şekil vermekte zorlanırsanız küçük bir kasenin dışını yağlayıp onunla şekil verebilirsiniz. Piştiği zaman toplanacağı için ince bir köfte yapmaya özen gösterin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun