ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Haşhaşlı Cevizli Bükme
Haşhaşlı Cevizli Bükme

YİYENLER BAYILDI AYILTAMADIK

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    60 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Haşhaşlı Cevizli Bükme için Malzemeler

  • Hamuru için:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya (yoksa yarım paket yaş maya)
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 buçuk su bardağı un (5 bardaktan sonra hamur toplandıysa un eklemeyin)

  • İç Harcı için:
  • 1 su bardağı yaş haşhaş
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

  • Hamuru açmak için:
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Tepsiyi yağlamak için tereyağ

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tabi ki hamuru mayalıyoruz. Karıştırma kabımıza süt,su,şeker ve mayayı alıp karıştırıyoruz. 15 dakika mayanın uyanması için bekliyoruz. Sonra üzerine yumurta akı, sıvıyağ, tuz ve un ekliyoruz. Hamura un eklerken yavaş yavaş ekleyin. Akışkan ama ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuz hazır olunca ağzını kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz.

Bu sırada iç harcını hazırlayabiliriz. Bir kabın içerisine haşhaş, şeker ve sıvıyağı alıp haşhaşı açıyoruz. Üzerine cevizi de ekleyip karıştırıyoruz. İç harcımız hazır. Bir kase içinde de nişasta ve unu karıştırıp hazırlıyoruz. Bu karışımı hamuru açarken altına ve üstüne serpeceğiz.

1 saat mayalanan hamuru unlu tezgaha alıp 6 parçaya bölüyoruz. Her parçayı bıçak sırtı kalınlığında alıp aralarına haşhaşlı karışımdan sürerek üst üste alıyoruz. En son elimizle iyice inceltiyoruz ve iki parmak şeritler kesiyoruz. Tereyağı ile yağladığımız tepsiye dolamaya başlıyoruz.

Tüm tepsi dolunca 200c fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Bükmemiz mayalı bir hamur olduğu için aynı gün tüketmenizi tavsiye ederim.

BU TARİFİN İPUCU

Eğer hepsini tüketemeyecekseniz oda sıcaklığına geldikten sonra derin dondurucuya kaldırıp yiyeceğiniz zaman çıkarıp 5 dakika fırınlayabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun