Öncelikle haşhaş ve sıvı yağı bir kasede buluşturup iyice karıştırıyoruz. Sonra tavaya çok az sıvı yağ koyup soğanı kavuruyoruz. Üzerine haşladığımız mercimeği ve tuz karabiberi ekleyip 5 dakika kadar kavurup soğutuyoruz.
Birinci yufkayı masaya alıp üzerine haşhaşlı karışımdan 5-6 kaşık serpip her yerine yayıyoruz. üzerine ikinci yufkayı serip ona da aynı işlemi yapıyoruz. yufkayı 12ye bölüp her parçaya mercimek koyup sarıyoruz.
Sarma işleminde çok sıkı sarmamaya dikkat edin yoksa içi pişmez. Üzerine de aynı haşhaşlı karışımdan sürüp 200c fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Yufkanızın ince olması böreğinizin çıtırlığını arttıracaktır.