ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Haşhaşlı Mercimekli Börek
Haşhaşlı Mercimekli Börek

ÇITIR ÇITIR BÖREKLER

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Haşhaşlı Mercimekli Börek için Malzemeler

  • 4 tane yufka
  • 1 büyük su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 tane yemeklik doğranmış soğan
  • 1 kase haşhaş
  • 1 kase sıvı yağ
  • Tuz ve Karabiber

Nasıl Yapılır?

Öncelikle haşhaş ve sıvı yağı bir kasede buluşturup iyice karıştırıyoruz. Sonra tavaya çok az sıvı yağ koyup soğanı kavuruyoruz. Üzerine haşladığımız mercimeği ve tuz karabiberi ekleyip 5 dakika kadar kavurup soğutuyoruz.

Birinci yufkayı masaya alıp üzerine haşhaşlı karışımdan 5-6 kaşık serpip her yerine yayıyoruz. üzerine ikinci yufkayı serip ona da aynı işlemi yapıyoruz. yufkayı 12ye bölüp her parçaya mercimek koyup sarıyoruz.

Sarma işleminde çok sıkı sarmamaya dikkat edin yoksa içi pişmez. Üzerine de aynı haşhaşlı karışımdan sürüp 200c fanlı fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Yufkanızın ince olması böreğinizin çıtırlığını arttıracaktır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun