Öncelikle iki paket krem şanti ile bir bardak soğuk sütü çırpıp buzdolabına dinlenmeye alıyoruz. Ardından kekimizi yapmaya başlayabiliriz.
Yumurta ve şekeri beyazlaşıp kabarana kadar çırpıyoruz. Üzerine yağı ve sütü ekliyoruz. Bir süre çırptıktan sonra bir kaba elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekliyoruz. Homojen bir karışım elde edince bir paket haşhaşı da üzerine ekliyoruz.
Yağladığımız büyük kare fırın kabına karışımı döküyoruz ve hava kabarcıklarının çıkması için bir iki kere tezgaha vuruyoruz. Önceden ısıttığımız 180c fanlı fırında kabarıp kızarana kadar pişiriyoruz.
Kekimiz pişerken şeker ve suyu karıştırma kabına alıp şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. Pişen kekimizin üzerine kekin ilk harı geçtikten sonra şerbeti döküyoruz ve kekimiz oda ısısına gelene kadar dinlendiriyoruz.
Dinlenen kekin üzerine hazırladığımız krem şantiyi eşit bir şekilde yayıyoruz. Üzerini Hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz.
Servis yapmadan önce en az iki saat buzdolabında bekletmeniz gerekiyor.
Kekiniz piştiğinde iyice soğumuş olmazsa üzerine sürdüğünüz krem şanti eriyecektir. Bu yüzden soğutmaya dikkat edin.