ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Havuç Dilimi Baklava
Havuç Dilimi Baklava

BAKLAVA YUFKASIYLA ÇOK PRATİK

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Havuç Dilimi Baklava için Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 250gr tereyağ
  • 1 kase boz fıstık (iri kıyılmış)
  • 1 kase ceviz (iri kıyılmış)

  • Şerbeti:
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Nasıl Yapılır?

Baklavaya tereyağını eriterek başlıyoruz. Kaynatmadan erittiğimiz tereyağını bir kenarda ılıması için bekletiyoruz. Ilıdıktan sonra üzerindeki köpüğü alıyoruz. Dibine çöken tortuyuda kullanmıyoruz.

İkinci aşama şerbeti kaynatmak. Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp karıştırıyoruz. Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısık ateşe alıyoruz 10uncu dakikada limonunu ekliyoruz. 5 dakika daha kaynatıp ateşten alıyoruz ve tenceresinden boşaltmadan ılıması için bir kenara alıyoruz.

Sıra geldi yufkaları tepsiye dizmeye. Kullanacağımız yuvarlak tepsinin tabanını kalıp alarak 30 kat yufkayı kesiyoruz. Ben kenarda kalan parçaları aralarda kullanacağım için tüm yufkayı kullanmadım. Kenardan çıkan parçalarında yarısını alıyoruz. Erittiğimiz tereyağ ile tepsimizi yağlayıp yufkaları dizmeye başlıyoruz.

Her katı 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayıp 2-3 katta bir kenar parçalardan seriyoruz. 15. yuvarlak yufkayı serince yağlamadan ceviz ve fıstığını seriyoruz. Üzerine eklediğimiz 2 kat yufkayı da yağlamayacağız. Ondan sonra ki katları yine yağlayarak devam ediyoruz.

Tüm katlar bitince dilimlemeden 20 dakika dinlendiriyoruz ondan sonra dilimliyoruz ki keserken zorlanmayalım. Dilimlediğimiz baklavaya kalan tereyağını sürüp 170c fırında 45-50 dakika kızarana kadar pişiriyoruz.

Pişen baklavaya ılık şerbeti bir kepçe yardımı ile döküyoruz. Üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Tercihen bir gece dinlendirmek makbuldür.

BU TARİFİN İPUCU

Yağlarken tavanın dibine inen tortuyu almamaya dikkat edin yoksa baklavanız yumuşak olur.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun