ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Havuçlu Cevizli Cezerye
Havuçlu Cevizli Cezerye
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

DİKKAT ALIŞKANLIK YAPAR

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Havuçlu Cevizli Cezerye için Malzemeler

  • 5 tane orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım paket petibör bisküvi
  • Yarım kase kıyılmış ceviz
  • Yarım kase hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

Öncelikle havuçları rendeliyoruz. Isıttığımız tavaya tereyağını, havucu ve toz şekeri alıp şöyle bi terletiyoruz. Sonra suyunu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve 8-10 dakika kadar havuçların yumuşamasını sağlıyoruz. Sonra kapağını açıp suyunu çekene kadar kavuruyoruz.

Kavurduğumuz havuçları bir kaba alıp ılımasını bekliyoruz. Ardından öğüttüğümüz bisküviyi ekleyip kıvamını bulana kadar yoğuruyoruz. Kıvamını bulunca cevizi ekliyoruz. Karışımdan küçük parçalar koparıp iyice sıkıştırdıktan sonra küçük toplar hazırlıyoruz. Bir kaba hindistan cevizi döküp toplarımızı hindistan cevizine buluyoruz. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyiyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

İsterseniz ceviz yerine fındıkta kullanabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun