ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Hünkar Beğendi
Hünkar Beğendi
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

SARAYLARDA YENMİŞ BİR YEMEK TAM BİR OSMANLI

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Hünkar Beğendi için Malzemeler

  • 1kg sotelik et (Kuzu yada dana tercih sizin)
  • 3 orta boy soğan
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kase domates konservesi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • Bir tutam kekik (ben top kekik kullandım)

  • Beğendi İçin:
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 500 ml süt
  • 1 kg patlıcan
  • 100-150 gr kaşar peyniri
  • Yarım çay kaşığı muskat rendesi
  • Yarım çay kaşığı kara biber
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

Tenceremize yağları alalım üzerine küçük küçük doğradığımız soğanları ekleyelim. Kısık ateşte uzun uzun kavuralım. Soğan yumuşayınca üzerine salçaları ekleyip kavurmaya devam edelim. Salçanın kokusu çıkınca domates konservesini ekleyelim. Bir sure karıştırdıktan sonra eti tencereye alalım.

Tüm etler aynı renk olana kadar kavuralım. Ardından tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşe alalım ve etin suyunu salmasını bekleyelim. Ben düdüklü tencere kullandım bu aşamada düdüklünün kilidini kapatmadım.

Et suyunu salınca üzerine tuzunu ve baharatları atıp tencerenin kapağını kapatalım. Hava basıncı çıkmaya başlayınca altını kısık ateşe alıp 13-15 dakika pişirelim. Normal tencere kullanacaksanız bu sure daha uzun olacaktır kontrollü pişirin.

Et pişerken beğendimizi yapalım. Uygun bir tencereye tereyağ ve unu alalım kavuralım. 4-5 dakika kavurduktan sonra sütünü ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvam Alana kadar karıştırmayı hiç bırakmayalım. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alıp baharatlarını ekleyelim.

Ateşte közleyip küçük küçük doğradığımız patlıcanları da ekleyip karıştıralım. Beşamel ile patlıcan iyice karışınca tencerenin altını kapatıp rendelenmiş kaşar peyniri ekleyelim. Hızlıca karıştırıp kaşar peynirin erimesini sağlayalım.

Etin kapağını açalım. Fazla suyu varsa harlı ateşte kapağı açık olarak suyunu çektirelim. Et istenilen kıvama gelince tabağa önce beğendiyi üzerine etini koyarak servis yapalım.

BU TARİFİN İPUCU

Eti daha hızlı pişirmek için düdüklü tencere kullanabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 1 )
  • AcayipTarifler
    6.1.2020-20:6:31
    Afiyet olsun
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun