Salatamıza patatesleri haşlayarak başlıyoruz. Patatesleri haşlayın küp küp doğrayın.
Bu sırada tüm yeşillikleri ince ince doğrayıp salata kasesine alın. Havucu rendeleyin, turşuyu küçük küçük doğrayın. Soğanı jülyen doğrayıp kesme tahtasının üzerinde tuzlayıp ovun ve tahtanın üzerinde bırakın. Salatanın üzerine eklerseniz tuz yeşillikleri söndürüp sulandırabilir.
Sıra geldi sosumuza. Sos için olan tüm malzemeleri bir kasede iyice çırpın. Bu sayede hem salatanıza ekleyeceğiniz tuzu eritmiş olursunuz hem de tüm baharatların homojen bir şekilde salataya dağılmasını sağlarsınız. Sos da hazır olduğuna göre artık malzemeleri birleştirebilirsiniz.
Kesme tahtasında beklettiğiniz soğanları yeşilliklerin üzerine alıp karıştırın. Üzerine ılımış olan patatesleri ekleyin. Sosu da ekleyip dikkatli bir şekilde patatesleri ezmeden karıştırın. Patatesler ılık olduğu için sostaki tüm lezzeti içine çekecektir.
Kornişon turşu kullanmayanlar bir diş sarımsak rendeleyebilir.