ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
İncir Dolması
İncir Dolması

CEVİZLİ ENFES BİR TATLI

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

İncir Dolması için Malzemeler

  • 20 tane kuru incir
  • 1 kase iri kıyım ceviz
  • 1 çay bardağı şeker (bardak ölçüsü 80ml)
  • 1 su bardağı su (bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ (10gr)

Nasıl Yapılır?

İncirleri yıkayıp sıcak suda 1 saat beklettikten sonra suyunu süzün. Sap kısınlarını bir bıçakla kesip parmağınızla içinde bir çukur açın. Bu çukuru cevizle iyice doldurun. İsterseniz cevize tarçında atabilirsiniz.

Doldurduğunuz incirleri bir tencereye alıp üzerine şeker, su ve tereyağını alın. Bu incir tatlısı isterseniz su yerine sütle de pişiyor ama ben sütle pişmiş olanı pek sevmiyorum siz seviyorsanız süt kullanabilirsiniz.

Kapağı kapalı olarak kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ortalama yarım saat pişirin. Bu arada sık sık kontrol edin şerbetini birden çekerse yanar. Yani amaç şerbetini çektirip incirleri yumuşatmak.

Pişen tatlıları bir servis tabağına alıp soğutun. Ben kremşanti ile süsledim kaymakla bana ağır geliyor. Kremşanti ile süsleyecekseniz şantiyi az sütle çırpın daha koyu kıvamlı olsun.

BU TARİFİN İPUCU

İncir seçerken lütfen iyi kalitede incir seçmeye özen gösterin. Zira bu seçim tatlınızın lezzetinde %100 fark yaratacaktır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun