ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
İncirli Cevizli Tatlı
İncirli Cevizli Tatlı

ÖYLE BİR DOKUSU VAR Kİ BAYILACAKSINIZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

İncirli Cevizli Tatlı için Malzemeler

    Keki için ;
  • 6 tane kuru incir
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

  • Şerbeti için ;
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 2 yemek kaşığı şeker

  • Muhallebisi için ;
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket toz krem şanti

Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Bu karışıma ceviz,un ve kabartma tozunu ekleyip çırpıyoruz. Ilık suda bekletip doğradığımız incirleri de ekleyip bir süre daha çırpıyoruz.

Büyük kare fırın kabına döküp 160c fırında pişiriyoruz. Kek pişerken şerbetini de hazırlıyoruz Uygun bir kabın içine şerbet malzemelerini alıp 5 dakika kaynatıyoruz. Soğuması için ayrı bir kaba boşaltıyoruz.

Kek pişince muhallebiyi hazırlıyoruz. Tencereye un, nişasta, süt ve toz şekeri koyup pişiriyoruz. İnmeye yakın tereyağını ekliyoruz. İndikten 5 dk sonra şantiyi döküp iyice çırpıyoruz. Ilınmış kekin üzerine muhallebiyi döküyoruz.

Bol Hindistan cevizi serperek servis yapıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Tatlınızı buzdolabında bir gece dinlendirirseniz daha lezzetlendiğini göreceksiniz.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun