ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Ispanaklı Kol Böreği
Ispanaklı Kol Böreği

YUMUŞACIK BİR BÖREK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Ispanaklı Kol Böreği için Malzemeler

  • 3 yufka
  • 750gr ıspanak (ayıklanmamış haliyle)
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı peynir (tulum
    beyaz yada kaşar peynir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

  • Sosu için:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yumurta
  • 3/2 çay bardağı sıvıyağ
  • Üzerine susam

Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanakları ayıklayıp, ince ince kıyalım ve iyice kurutalım. Ispanakların üzerine tuzu atıp iyice ovalım. Ovduğumuz ıspanak bir kenarda beklerken bizde soğanı kavuralım ve böreğimizin sosunu yapalım.

Sos için yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpalım. Bekleyen ıspanakların suyunu sıkarak ayrı bir kaba alalım.. Sıktığımız ıspanaklara kavurduğumuz soğanı, karabiberi ve tulum peynirini ekleyelim karıştıralım.

Masaya aldığımız yufkayı dörde bölelim her yerine sostan gezdirelim. Her bir parçaya ıspanaklı harçtan yayıp kıvıralım ve rulo yapıp tepsiye dizmeye başlayalım.

Yufkalarımızı sararken çok sıkı sarmamaya dikkat edelim ki pişme payı olsun. Tüm yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra kalan sosu üzerine sürelim. 200c fanlı fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.

BU TARİFİN İPUCU

Böreğiniz piştikten sonra üzerine bir örtü örterek daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun