Öncelikle dinlenmesi için hamurumuzu hazırlıyoruz. Karıştırma kabına tereyağ, sıvı yağ, sirke ve yumurtayı alıp iyice karıştırıyoruz. Üzerine un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz. Hamurun üzerine bir poşet kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.
Sıra geldi iç harcı hazırlamaya. Bunun için tavaya yağı alıp soğanı iyice yumuşayana kadar kavuruyoruz. Üzerine mantarı ekleyip yüksek ateşte soteliyoruz. Mantarlar pişince ıspanağı ekleyip tuzunu atıyoruz ki sönmesi daha kolay olsun. Karabiber ve pul biberini ekleyip hiç suyu kalmayana kadar kavuruyoruz. Kavrulan iç harcı soğuması için bir kenara alıyoruz.
Bu sırada bir karıştırma kabına yumurtayı alıp çırpıyoruz. Krema ve unu da ekleyip bir karışım hazırlıyoruz. Ardından dinlenen hamurumuzu dolaptan çıkarıyoruz. Ben porsiyonluk kişler hazırladım. İsterseniz kelepçeli bir kalıpta tek parça da hazırlayabilirsiniz. Hamurdan küçük parçalar koparıp her bir kalıba eşit kalınlıkta yerleştiriyoruz.
Çatalla her yerine delikler açıyoruz ki istemediğimiz kabarmalar olmasın. 180 c fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz. Ben kişlerde ıslak hamurun üzerine ıslak malzeme koymayı sevmediğim için mutlaka ön pişirme yapıyorum. Soğuyan ıspanaklı harcımıza hazırladığımız kremalı karışımı ve kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırıyoruz.
İsterseniz beyaz peynir de ekleyebilirsiniz. 10 dakika pişen hamurumuzu fırından çıkarıp iç harcımızı paylaştırıyoruz. Tekrar fırına verip kızarana kadar pişiriyoruz.
Bu kiş hamuruyla her çeşit kiş yapabilirsiniz.