ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Ispanaklı Mantarlı Kiş
Ispanaklı Mantarlı Kiş
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

AĞIZDA DAĞILAN BİR KİŞ

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Ispanaklı Mantarlı Kiş için Malzemeler

    Hamuru İçin
  • 150 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı un (gerekirse yarım bardak daha ekleyin)
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz

  • İç harcı için:
  • 750 gr ıspanak (ayıklanmış alırsanız 500 gr)
  • 400gr mantar
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz karabiber pul biber
  • 1 Paket süt kreması
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 150 gr kaşar peyniri rendesi

Nasıl Yapılır?

Öncelikle dinlenmesi için hamurumuzu hazırlıyoruz. Karıştırma kabına tereyağ, sıvı yağ, sirke ve yumurtayı alıp iyice karıştırıyoruz. Üzerine un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip hamurumuzu hazırlıyoruz. Hamurun üzerine bir poşet kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.

Sıra geldi iç harcı hazırlamaya. Bunun için tavaya yağı alıp soğanı iyice yumuşayana kadar kavuruyoruz. Üzerine mantarı ekleyip yüksek ateşte soteliyoruz. Mantarlar pişince ıspanağı ekleyip tuzunu atıyoruz ki sönmesi daha kolay olsun. Karabiber ve pul biberini ekleyip hiç suyu kalmayana kadar kavuruyoruz. Kavrulan iç harcı soğuması için bir kenara alıyoruz.

Bu sırada bir karıştırma kabına yumurtayı alıp çırpıyoruz. Krema ve unu da ekleyip bir karışım hazırlıyoruz. Ardından dinlenen hamurumuzu dolaptan çıkarıyoruz. Ben porsiyonluk kişler hazırladım. İsterseniz kelepçeli bir kalıpta tek parça da hazırlayabilirsiniz. Hamurdan küçük parçalar koparıp her bir kalıba eşit kalınlıkta yerleştiriyoruz.

Çatalla her yerine delikler açıyoruz ki istemediğimiz kabarmalar olmasın. 180 c fırında 10 dakika ön pişirme yapıyoruz. Ben kişlerde ıslak hamurun üzerine ıslak malzeme koymayı sevmediğim için mutlaka ön pişirme yapıyorum. Soğuyan ıspanaklı harcımıza hazırladığımız kremalı karışımı ve kaşar peyniri rendesini ekleyip karıştırıyoruz.

İsterseniz beyaz peynir de ekleyebilirsiniz. 10 dakika pişen hamurumuzu fırından çıkarıp iç harcımızı paylaştırıyoruz. Tekrar fırına verip kızarana kadar pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Bu kiş hamuruyla her çeşit kiş yapabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun