Köfteyi yoğurarak yemeğimizi yapmaya başlıyoruz. Soğanı rendenin
ince tarafı ile rendeleyip suyunu süzüyoruz. Üzerine diğer
malzemeleri alıp iyice yoğuruyoruz.
Hazırladığımız köfte harcından 18 tane köfte hazırlayıp buzdolabına
dinlenmeye alıyoruz. Köfteler dinlenirken patatesleri elma dilimi
doğrayıp hafif tuzlayıp kızartıyoruz ve bir kenara alıyoruz. Amacımız
patatesleri tamamen pişirmek değil sadece ön pişirme yapıyoruz.
Patatesin ardından tavadaki yağı süzüp köftelere de ön pişirme
yapıyoruz. Ardından aynı tavada fazla yağı süzüp domates sosunu
pişiriyoruz.
Tavaya salçayı alıp biraz kavuruyoruz. Üzerine domates sosunu
ekleyip sarımsağı da rendeliyoruz. Bir iki dakika çevirdikten sonra
suyunu ekleyip tıngırdatıyoruz.
Fırın tepsisini çok hafif yağlayıp köfte ve patatesleri diziyoruz.
Üzerine sos gezdiriyoruz. Tavanın dibinde kalan sosa azcık su ekleyip
iyice sıyırıyoruz. Tüm lezzet tavada kalmasın. Üzerine domates biber
diziyoruz.
200c fansız fırında 15-20 dakika pişiriyoruz. Fırını fansız kullanmaya
dikkat edin fan köfteleri kurutabilir. Fırından çıkarmadan patatese
bir çatal batırıp pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Bazı tariflerde yumurta olduğunu görmüşsünüzdür. Yumurta köftenin çok sıkı olmasına sebep olur. İzmir köftenin özelliği yumuşak bir köfte olmasıdır , bu yüzden yumurta eklemiyoruz. Köfte yaparken pişirmeden önce dinlendirmek lezzet açısından çok önemli bir püf noktası. Hatta bir gece bile dinlendirebilirsiniz.