Sebzeleri yıkayıp kurutun ince ince doğrayın. Kabakları dışını kazıdıktan sonra rendenin kalın yeriyle rendeleyin. Rendelediğiniz kabakların suyunu sıkarak karıştırma kasesine alın. Kabakların suyunu sıkmazsanız gereğinden fazla un alır ve bu durum mücverinizin lezzet kaybı yaşamasına sebep olur. Üzerine doğradığınız sebzeleri ekleyin. Yumurtasını kırın.
Unu da ekleyip baharatları ve sarımsağı unun üzerine alın. Bu sayede karıştırırken eşit dağılmasını sağlarsınız. Karışım bir kek kıvamında olmalı. İhtiyacı varsa 1 kaşık daha un ekleyebilirsiniz. Hazırladığınız mücver karışımını bekletmeden 1 parmak yağ eklediğiniz kızgın tavada kaşık kaşık ekleyerek kızartın.
Benim kullandığım kabaklar orta iri boyuttaydı. Toplamda 26 tane mücver çıktı. Kişi sayısına göre malzemeleri çoğaltıp azaltabilirsiniz.