ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kabak Yoğurtlaması
Kabak Yoğurtlaması

KABAKTAN ÖYLE BİR AROMA ALACAKSINIZ Kİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Kabak Yoğurtlaması için Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • Yarım kilo süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

Kabakları tırtıklı bıçakla kazıyıp küp küp doğrayın. Fırın tepsisine alıp üzerine tuz, karabiber ve zeytinyağını ekleyin. Kabakların her yeri yağlanınca tepsiye ince bir şekilde yayın. 200c fanlı sıcak fırına pişmesi için gönderin.

Bu sırada sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın. Süzme yoğurda sarımsakları rendeleyin bir tutam tuz ekleyip iyice çırpın. Kabaklar kızarmaya başlayınca bir kaşıkla hepsini tepsinin ortasına toplayın ki kenarda kalan kabaklar yanmasın.

Kızaran kabakları sıcağı sıcağına sarımsaklı yoğurdun içine ekleyin. Yemelere doyamayacağınız kabak yoğurtlamanız sevise hazır.

BU TARİFİN İPUCU

İşin püf noktası kabakları sıcakken yoğurtla buluşturmak. Bütün aroma bu sırada ortaya çıkacak.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun