ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi

BU KADAYIF İYİ Kİ VAR

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Kadayıflı Muhallebi için Malzemeler

  • 1 paket kavrulmuş kadayıf (kavrulmuş bulamazsanız 300gr kadayıfı 1 saat buzlukta bekletip kırarak kullanabilirsiniz)
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı iri kıyım ceviz

  • Muhallebisi için:
  • 1 kg süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 kahve fincanı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Nasıl Yapılır?

Uygun bir tavaya 5 kaşık tereyağını alıp eritin. Üzerine 6 kaşık toz şekeri ekleyip karıştırın. Hazır kavrulmuş kadayıfı ekleyin. Tavada bir kaç dakika çevirdikten sonra iri kıyılmış cevizi ekleyin iyice karıştırıp ateşten alın.

Sıra geldi lezzetli muhallebimizi yapmaya. Bir tencereye un, nişasta, vanilya ve şekeri ekleyin. Üzerine sütünü ekleyerek hızlıca karıştırın hiç topaklanma olmasın. Bir tane yumurtasını kırıp onu da karıştırın ve tencerenin altını açıp pişirmeye başlayın. Göz göz olunca ocaktan alıp kremasını ekleyin ve mikserle 2-3 dakika çırpın.

Uygun bir kabın dibine kavurduğunuz kadayıftan ekleyip düzleyin. Üzerine pişirdiğiniz muhallebiyi dökün ve her yerini eşitleyin. Oda ısısında soğumaya bırakın. Ardından buzdolabına kaldırıp 3-4 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce kalan kadayıfı üzerine serpin.

BU TARİFİN İPUCU

Üstünün kadayıfını serpip bekletirseniz bir süre sonra kadayıf yumuşuyor. En iyisi servis yapmadan önce serpmek.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun