ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kadayıflı Şerbetli Kek
Kadayıflı Şerbetli Kek

FARKLI TATLI ARAYANLARA GELSİN

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Kadayıflı Şerbetli Kek için Malzemeler

    Şerbeti için:
  • 2 buçuk su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu
  • Keki için:
  • 4 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 8 kaşık kavrulmuş kadayıf ve ceviz karışımı
  • Üzerine:
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bir tencereye su ve şekeri alın. Şeker çözülene kadar karıştırın ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca yarım ateş yapıp 10 dakika bekleyin. Limonunu damlatıp 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğuması için başka bir kaba boşaltın.

Şimdi sıra geldi kekimizi yapmaya. Mikserimizin kabına yumurta ve şekeri alalım kabarana kadar hızlı devirde çırpalım. Üzerine yağını ekleyip karıştıralım. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştıralım.

Kadayıf ve ceviz karışımınıda ekleyip bir tur daha karıştıralım. Fırın kabını yağlayıp karışımı içine dökelim. 180c fırında kızarıp kabarana kadar pişirelim. Kremşantiyi çırpıp buzdolabına kaldıralım. Pişen keke şerbetini döküp tamamen soğuyana kadar bekleyelim. Soğuyan tatlımızın üzerini kremşanti ve istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Soğutma önemli çünkü ılık bile olsa üzerine süreceğiniz kremşantiyi eritir.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun