ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kalbura Bastı
Kalbura Bastı
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

HAYDİ KALBURLARI ÇIKARIN TATLI YAPACAĞIZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Kalbura Bastı için Malzemeler

    Hamuru:
  • 2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
  • İçine iri kıyım ceviz

  • Şerbeti:
  • 3 bardak şeker
  • 3 bardak su 3-4 damla limon

Nasıl Yapılır?

Her şerbetli tatlı da olduğu gibi önce şerbetimizi kaynatıyoruz. Su ve şekeri tencereye alıp 10 dakika orta ateşte kaynatıyoruz. Kaldırmadan hemen önce limon damlatıp soğumaya alıyoruz.

Şimdi hamurumuzu hazırlayabiliriz. Yoğurma kabımıza önce sıvıları sonra kuruları alıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 15-20 dakika dinlendirdikten sonra şekil veriyoruz.

Delikli bir kabın üstünde ceviz büyüklüğündeki hamurları bastırıp kabarcıklı şekil veriyoruz. Arasına ceviz koyup arkasını kapatıyoruz. 180c fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Tatlı sıcak şerbet soğukken ikisini buluşturuyoruz. 2 saat sonra servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Şerbetini iyi çekmesi için üzerine bir tepsi kapatabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF