Her şerbetli tatlı da olduğu gibi önce şerbetimizi kaynatıyoruz. Su ve
şekeri tencereye alıp 10 dakika orta ateşte kaynatıyoruz.
Kaldırmadan hemen önce limon damlatıp soğumaya alıyoruz.
Şimdi hamurumuzu hazırlayabiliriz. Yoğurma kabımıza önce sıvıları
sonra kuruları alıp yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 15-20
dakika dinlendirdikten sonra şekil veriyoruz.
Delikli bir kabın üstünde ceviz büyüklüğündeki hamurları bastırıp
kabarcıklı şekil veriyoruz. Arasına ceviz koyup arkasını kapatıyoruz.
180c fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Tatlı sıcak şerbet soğukken ikisini buluşturuyoruz. 2 saat sonra
servise hazırdır.
Şerbetini iyi çekmesi için üzerine bir tepsi kapatabilirsiniz.