ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Karamelize Etimek Tatlısı
Karamelize Etimek Tatlısı

KREMASININ LEZZETİNE İNANAMAYACAKSINIZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Karamelize Etimek Tatlısı için Malzemeler

  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı pekmez
  • 500ml su
  • 1lt süt
  • 4 yemek kaşığı un (tepeleme olmasın)
  • 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme olmasın)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket krema

Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. bunun için tenceremize şekerin bir miktarını alıp karamel olmasını bekliyoruz. Şekeri yakmamaya dikkat ederek karameli elde edince üzerine kalan şekeri ve suyu ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. İlk etapta tencerenin dibini şeker saracaktır panik yok kaynadıkça çözülecek. Toplamda 5 dakika kaynattığımız şerbeti ocaktan alıp içine pekmezi karıştırıyoruz.

Büyük dikdörtgen kaba etimekleri yerleştiriyoruz. Üzerine şerbeti döküp bir kenara alıyoruz. Sıra geldi muhallebisini yapmaya. Tencereye şeker, un ve nişastayı alıyoruz. Sürekli karıştırarak süt ekliyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alınca yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Sütün tamamını ve tereyağını ekleyip ateşe alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.

Kıvam almaya başlayınca vanilyasını ekliyoruz. Göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz. Mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz. Ardından kremayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Hafif ılımış muhallebiyi şerbetini çekmiş etimeklerin üzerine alıp bir spatula ile eşit olacak şekilde düzeltiyoruz.

Üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz. Oda ısısına gelen tatlıyı buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Ben bir gece dinlendirip servis yapmayı tercih ediyorum.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun