Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz. bunun için tenceremize şekerin bir miktarını alıp karamel olmasını bekliyoruz. Şekeri yakmamaya dikkat ederek karameli elde edince üzerine kalan şekeri ve suyu ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. İlk etapta tencerenin dibini şeker saracaktır panik yok kaynadıkça çözülecek. Toplamda 5 dakika kaynattığımız şerbeti ocaktan alıp içine pekmezi karıştırıyoruz.
Büyük dikdörtgen kaba etimekleri yerleştiriyoruz. Üzerine şerbeti döküp bir kenara alıyoruz. Sıra geldi muhallebisini yapmaya. Tencereye şeker, un ve nişastayı alıyoruz. Sürekli karıştırarak süt ekliyoruz. Pürüzsüz bir kıvam alınca yumurta sarısını ekleyip karıştırıyoruz. Sütün tamamını ve tereyağını ekleyip ateşe alıyoruz. Sürekli karıştırarak pişiriyoruz.
Kıvam almaya başlayınca vanilyasını ekliyoruz. Göz göz kaynamaya başlayınca ocaktan alıyoruz. Mikserle 3-4 dakika çırpıyoruz. Ardından kremayı ekleyip 2-3 dakika daha çırpıyoruz. Hafif ılımış muhallebiyi şerbetini çekmiş etimeklerin üzerine alıp bir spatula ile eşit olacak şekilde düzeltiyoruz.
Üzerini hindistan cevizi ile süslüyoruz. Oda ısısına gelen tatlıyı buzdolabında en az 4 saat dinlendiriyoruz.
Ben bir gece dinlendirip servis yapmayı tercih ediyorum.