ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Karmaca
Karmaca

BİR YUNANİSTAN BÖREĞİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    45 Dakika

Karmaca için Malzemeler

  • 5-6 tane orta boy pırasa
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 200gr lor peyniri
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı mısır unu
  • Yarım su bardağı un (gerektiği kadar kullanacağız)

Nasıl Yapılır?

Öncelikle pırasaları incecik kıyıp, üzerine biraz tuz serperek tavada az bir yağ ile soteliyoruz. Pırasalar iyice sönüp tüm suyunu çekince soğuması için bir kaba boşaltıyoruz.

Karıştırma kabımıza 3 yumurta kırıp çırpıyoruz. Üzerine yoğurt ve yağı ekleyip karıştırıyoruz. Sonra lor peynirini , pırasayı , tuz, karabiber ve şekeri ekleyip karıştırıyoruz. Mısır unu ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırdıktan sonra toparlanması için beyaz un ekliyoruz.

Karışım yoğun bir kek hamuru kıvamında olmalı. Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız tepsiye karışımı yayıyoruz. Üzerine çörek otu serpiyoruz.

Önce 200c de 10 dakika sonra 180c de kızarana kadar pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Pişen karmacamızı 15-20 dakika dinlendirip dilimliyoruz. Bu güzel lezzeti soğuk ayranla yemenizi tavsiye ederim.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun