ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Karnabahar Graten
Karnabahar Graten
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

BEŞAMEL SOSUNDA ÖYLE BİR LEZZET SIRRI VAR Kİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Karnabahar Graten için Malzemeler

  • Orta boy karnabaharın yarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme yemek kaşığı un
  • 250ml süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat
  • 1/4 soğan
  • 1 tane defne yaprağı
  • 3 tane karanfil
  • Üzeri için kaşar veya parmesan rendesi

Nasıl Yapılır?

Öncelikle karnabaharı haşlıyoruz. Ama çok dağılacak kadar değil hafif diri kalsın. Sonra beşamel sos yapımına geçiyoruz.

Beşamel için soğan cloute hazırlayacağız.. Bunun için 1/4 soğanın sırt kısmına 1 tane defne yaprağını 3 tane karanfille sıkıştırıyoruz. Hazırladığımız soğanı süte ekleyip, sütümüz tıkırdayana kadar ısıtıyoruz. Bu sırada mutfağınıza yayılan aromadan iştahınız kabaracak . Daha sonra soğanı içinden alıp sütü soğutuyoruz.

Uygun bir sos tenceresine tereyağını alıp eritiyoruz ve üzerine un ekleyip unun kokusu çıkana kadar 2-3 dakika kavuruyoruz. Ardından soğuttuğumuz sütü ekleyip sürekli karıştırıyoruz ve kıvam almasını sağlıyoruz. Ateşten aldığımız sosa tuz karabiber ve biraz muskat rendesi ekliyoruz.

Haşladığımız karnabaharı çatalla biraz eziyoruz. Beşamel sosla karıştırıp fırın kaplarına paylaştırıyoruz. Üzerine peynir rendesini ekleyip 200c fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığınız gratenleri 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Soğan cloute beşamel sosunuzun lezzetine lezzet katacak ve yiyen herkes sizin sosunuzdaki farkın ne olduğunu anlamaya çalışacak.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun