ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Karnabahar Yemeği
Karnabahar Yemeği
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

KARNABAHAR HAŞLAMAYA SON

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Karnabahar Yemeği için Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 100gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağından biraz eksik sıcak su

Nasıl Yapılır?

Karnabaharı yıkayıp çiçeklerine ayırıyoruz. Çiçekleri çok küçültmemeye dikkat edin. Tencereye önce yağı ve soğanı alıp kavuruyoruz. Üzerine kıymayı ekleyip kaşığın sırtıyla eze eze kavuruyoruz. Havucu da ekleyip 1-2 dakika kavuruyoruz. Salçaları ekleyip 4-5 dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Şimdi sıra geldi karnabahara. Karnabaharları tencereye alıp karıştırıyoruz her yere sos gelmesini sağlıyoruz. Sap kısımları aşağıya gelecek şekilde hepsini çeviriyoruz. Tuzunu ve suyunu ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakıyoruz. 10-15 dakika sonra karnabaharların saplarını üst kısıma gelecek şekilde çeviriyoruz. Tekrar kapağını kapatıp bi 10-15 dakika daha pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Lütfen salçayı kavururken acele etmeyin, uzun uzun kavurun ki yemeğiniz ekşi kokmasın.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun