Tavaya sıvı yağı alıp soğanları yumuşayana kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin, kıymanın üzerine tuz ve karabiberi de ekleyip kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu salıp çektikten sonra salçaları ekleyip bir süre kavurun. Bir bardak sıcak su ekleyin suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekince maydanozunu atıp karıştırın ve soğumaya bırakın.
Bu sırada deldiğiniz patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanları soyun ve fırın kabına dizin. Ortalarını açarak hazırlayın. Açtığınız çukurlara iç harcı paylaştırın. Üzerlerine domates ve biber ekleyin.
Sıcak su ile açtığınız salçayı tepsiye aktarın. 200c fırında domates ve biber kızarana kadar pişirin.
Patlıcanları rahat soymak için közledikten sonra bir poşetin içinde dinlendirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.