ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Karnıyarık
Karnıyarık
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

KÖZLENMİŞ PATLICANLA ÇOK HAFİF OLUYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Karnıyarık için Malzemeler

  • 8 tane patlıcan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 300 gr kıyma
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tane soğan
  • Tuz karabiber
  • 1 bardak sıcak su

  • Üzeri için:
  • Domates ve sivri biber

  • Sosu için:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılır?

Tavaya sıvı yağı alıp soğanları yumuşayana kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin, kıymanın üzerine tuz ve karabiberi de ekleyip kavurmaya başlayın. Kıyma suyunu salıp çektikten sonra salçaları ekleyip bir süre kavurun. Bir bardak sıcak su ekleyin suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince maydanozunu atıp karıştırın ve soğumaya bırakın.

Bu sırada deldiğiniz patlıcanları közleyin. Közlenen patlıcanları soyun ve fırın kabına dizin. Ortalarını açarak hazırlayın. Açtığınız çukurlara iç harcı paylaştırın. Üzerlerine domates ve biber ekleyin.

Sıcak su ile açtığınız salçayı tepsiye aktarın. 200c fırında domates ve biber kızarana kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Patlıcanları rahat soymak için közledikten sonra bir poşetin içinde dinlendirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF