ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kayısı Kavurması
Kayısı Kavurması

YÖRESEL TATLI SEVERLERİ BURAYA ALALIM

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    15 Dakika

Kayısı Kavurması için Malzemeler

  • 300gr şekerpare kurusu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker (çay bardağı ölçüsü 80ml)
  • Yarım su bardağından biraz fazla su (su bardağı ölçüsü 200ml)
  • Üzeri için ceviz veya tatlı badem

Nasıl Yapılır?

Öncelikle kayısıları yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve 1 saat kabarması için bekletiyoruz. Kayısılar kabarınca bir süzgece alıyoruz.

Tavamıza tereyağını alıyoruz. Eriyince kayısıları da ekleyip orta ateşte kavuruyoruz. Yaklaşık 3-4 dakika kavurduktan sonra üzerine şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.

Şekeri eriyince sıcak su ekliyoruz. Altını kısık ateşe alıyoruz. Eğer varsa bu sırada bir kapak kapatabilirsiniz. suyunu tamamen çektirmemeye dikkat ederek pişiriyoruz. Çünkü tatlımızın biraz şerbetli olması gerekiyor.

Pişince servis tabağına alıyoruz. Üzerini cevizle süsleyip servis yapıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Ilık olarak tüketmenizi tavsiye ederiz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun