Tencereye tereyağını alın ve soğanları iyice yumuşayana kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip bir süre kavurmaya devam edin. Biber salçası ve domates rendesini ekleyip 2 dakika daha kavurun.
İnce doğradığınız biberleri ekleyin. Rendelediğiniz sarımsakları ve baharatları da ekleyip bir dakika daha kavurun. İki bardak sıcak suyunu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilavın üzerine bir peçete kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.
Demlenen pilavın içine kaymakları atın ve karıştırın. Pilavın sıcaklığıyla kaymak hemen eriyecek ve pilavınıza muhteşem bir aroma verecek. 10 dakika daha demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Bu pilavda iri bulgur tercih ederseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.