ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kaymaklı Bulgur Pilavı
Kaymaklı Bulgur Pilavı

KAYMAK EKLENEN HERŞEY ÇOK LEZZETLİ OLUYOR

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Kaymaklı Bulgur Pilavı için Malzemeler

  • 1 Bardak Pilavlık Bulgur
  • 1 Kaşık Tereyağı
  • 1 Adet Soğan
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 3 Domates Rendesi
  • 3 Diş Sarımsak Rendesi
  • 2 Kaşık Kaymak
  • Tuz Karabiber Kimyon Kırmızıbiber
  • 2 Bardak Sıcak Su

Nasıl Yapılır?

Tencereye tereyağını alın ve soğanları iyice yumuşayana kadar kavurun. Üzerine bulguru ekleyip bir süre kavurmaya devam edin. Biber salçası ve domates rendesini ekleyip 2 dakika daha kavurun.

İnce doğradığınız biberleri ekleyin. Rendelediğiniz sarımsakları ve baharatları da ekleyip bir dakika daha kavurun. İki bardak sıcak suyunu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilavın üzerine bir peçete kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.

Demlenen pilavın içine kaymakları atın ve karıştırın. Pilavın sıcaklığıyla kaymak hemen eriyecek ve pilavınıza muhteşem bir aroma verecek. 10 dakika daha demlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Bu pilavda iri bulgur tercih ederseniz daha iyi bir sonuç alırsınız.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun