ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kaymaklı Kurabiye
Kaymaklı Kurabiye

KIYIR KIYIR BİR LEZZET

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Kaymaklı Kurabiye için Malzemeler

  • 1 kase kaymak (Ben süt kaymağı kullandım siz isterseniz 1 paket hazır kaymak kullanabilirsiniz)
  • 125gr yumuşamış tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 buçuk su bardağı un (2 bardaktan sonra dikkatli ekleyin)

  • Üzeri için
  • Yumurta akı
  • Fındık badem ya da ceviz kırığı

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağ, kaymak, yumurta sarısı ve pudra şekerini alıp iyice karıştırın. Üzerine 1 bardak un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. 1 bardak un daha ekleyip kıvamına bakın. Kalan yarım bardak unu da azar azar yedirerek ekleyin. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olacak.

Hamurun üzerini bir strech filmle sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde şekil verip önce yumurta akına sonra bademe batırıp tepsiye dizin. 180c sıcak fırında pembeleşene kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Kurabiyeniz piştikten sonra tepsiden alıp bir telin üzerinde soğutun.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF