ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kayseri Çemeni
Kayseri Çemeni

KAYSERİNİN MEŞHUR LEZZETİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    0 Dakika

Kayseri Çemeni için Malzemeler

  • 3 tepeleme yemek kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 buçuk tepeleme yemek kaşığı çemen unu
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 3 iri diş sarımsak
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 buçuk çay bardağı su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 5 dilim ince kıyılmış pastırma

Nasıl Yapılır?

Sarımsakları bir havanda üzerine tuz atarak krem gibi olana kadar dövün ve bir kenara alın. Tuzla ezilen sarımsak gerçek lezzetini ortaya çıkarır. Karıştırma kabına toz biber, çemen unu ve kimyonu alın. Kırmızı toz biberi ister acı ister tatlı kullanabilirsiniz ama en kalitelisini almanızı tavsiye ederim. Kullanmadan önce de bir elekten geçirirseniz istenmeyen tortulardan uzaklaştırmış olursunuz.

Ezdiğiniz sarımsakların üzerine suyun bir kısmını ekleyip karıştırın ve ekleyin. Sıvı yağı ve suyun kalanını ekleyip iyice özleşene kadar karıştırmaya devam edin. Ardından ince kıyılmış pastırmalarıda ekleyip karıştırın. Artık çemenimiz yenmeye hazır. Çemeni kapalı bir kavanozda buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.

BU TARİFİN İPUCU

Bekledikçe de kıvam alacağı için çok katı bir kıvamda yapmamanız önemli.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun