ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kayseri Ketesi
Kayseri Ketesi

KAT KAT KETE YAPMAK HİÇ ZOR DEĞİL

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    60 Dakika
  • PİŞİRME
    25 Dakika

Kayseri Ketesi için Malzemeler

  • Hamuru için:
  • 2 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 bardak ılık süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 buçuk - 6 bardak un

  • İç harcı için:
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (80ml)
  • 2 su bardağı un
  • 1 kase çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tuz

  • Aralara sürmek için :
  • Yarım paket margarin

  • Üzerine sürmek için :
  • Yumurta sarısı

Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamur malzemelerini bir kaba alıp yoğuralım ve mayalanması için üzerini kapatıp ılık bir yerde dinlendirelim. Bu sırada iç harcımızı hazırlayalım. Yağları tavaya alıp üzerine unu ekleyip kavuralım. Tuzunu ve çekilmiş cevizi ekleyip toparlanınca ılıması için kenara alalım.

Yağlamak için margarini eritelim ve onu da bir kenara alalım. Dinlenen hamuru 8 bezeye ayıralım ve her bezeyi açabildiğimiz kadar büyük açalım. Açtığımız iki bezenin arasını yağlayıp üst üste alalım. Üst kısmı da yağlayıp katlayalım ve dinlenmeye alalım.

Bütün bezeler bitince ilk katladığımız hamuru önümüze alıp dörde bölelim. Oklavayla biraz inceltip ortasına iç harcını koyup zarf gibi kapatalım ve yine oklavayla açıp inceltelim. Kapattığımız yer alta gelecek şekilde tepsiye dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çatalla izler yapalım.

Çörek otu ile süsleyelim ve çok kabarmaması için bıçakla delikler açalım. 220c fırında kızarana kadar pişirelim.

BU TARİFİN İPUCU

Dilerseniz ketenizi fazla fazla yapıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun