Öncelikle biz kalabalık olduğumuz için fazla yaptık. Bu ölçülerle 38 tane içli köfte çıktı. Siz daha az yapmak istiyorsanız ölçüleri azaltabilirsiniz. Köftemizi yapmaya bulguru ıslatarak başlıyoruz.
Bir kabın içine bulguru, tuzu, toz biberi ve suyu alıp karıştırıyoruz. Bir kapak kapatıp yaklaşık 1 saat demlendiriyoruz. Ardından bir tepsiye boşaltıp yoğurmaya başlıyoruz. Yoğurma sırasında elimizi ıslata ıslata yoğuruyoruz. Bulgur iyice hamur gibi olunca 2 yumurtayı kırıp un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.
Bulgur hamur gibi yumuşacık ama ele yapışmayan bir kıvam almalı. İç harcımızı biz bir gün önceden yapıp buzdolabında iyice soğuttuk. Çünkü kıymanın yağının iyice donmuş olması gerekiyor. Kayseri'de içli köfte yuvarlak ve yassı bir şekilde yapılır. Ya yumurtaya bulayıp kızartılır ya da haşlanır. Biz bugün kızartarak yaptık. İki şekilde de çok güzel oluyor.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına oyuk açın. Kıymalı harçtan içine doldurup kapatın ve yuvarlayın. Yuvarladığınız köfteye alttan ve üstten bastırarak yassı bir şekil verin.
İçli köftelerinizi çırpılmış yumurtaya bulayıp kızartın.
Tam detaylı tarif için lütfen videomuzu izleyin.
İçli köftelerinizin fazlasını pişirmeden derin dondurucuda saklayabilirsiniz.