ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kedidilli Tiramisu
Kedidilli Tiramisu

DOKUSUNA HAYRAN KALACAKSINIZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Kedidilli Tiramisu için Malzemeler

  • 3 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 paket labne peyniri
  • Yeteri kadar kedidili

  • Islatmak için:
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıcak su

Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebiyi pişiriyoruz. Uygun bir tencereye yumurta sarılarını, şekeri ve unu alıp üzerine biraz süt ekleyerek çırpıyoruz. Sütü birden eklemiyoruz ki topaklanma olmasın. Pürüzsüz bir kıvam alınca kalan sütüde ekleyip karıştırmayı hiç bırakmadan orta ateşte göz göz olana kadar pişiriyoruz.

Pişen muhallebiyi soğutmak için ayrı bir kaba boşaltıyoruz. Ara ara karıştırmayı unutmuyoruz ki kaymak tutmasın. İyice ılındıktan sonra labne peynirini de ekleyip mikserle 1-2 dakika çırpıyoruz.

Küçük kare kabın tabanına bir sıra kedi dilini kahveli karışıma batırarak diziyoruz. Üzerine muhallebinin yarısını döküp düzlüyoruz. Üstüne bir sıra daha kedi dili ıslatarak diziyoruz ve kalan muhallebiyide üzerine döküyoruz.

Tiramisuyu mümkünse bir gece, vakit yoksa en az 4 saat buzdolabında bekletiyoruz. Servis yapmadan önce üzerine bolca kakao serpiyoruz. Nefis tiramisu tatlımız servise hazırdır.

BU TARİFİN İPUCU

Labne peynirini eklediğinizde burnunuza peynir kokusu yoğun gelebilir ama tatlı dinlenince hiç koku kalmıyor.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF