Tatlımızın öncelikle şerbetini kaynatıyoruz. Bunun için şeker ve suyu uygun bir kaba alıp sadece 5 dakika kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti bir kaba boşaltıp soğuması için bir kenara alıyoruz.
Şimdi tatlımızın kekini yapabiliriz. Her kekte olduğu gibi önce yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip kek karışımını hazırlıyoruz.
Yağlanmış büyük kare cam tepsiye eşit bir şekilde yayıp 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.. Pişen kekimizi 2-3 dakika dinlendirdikten sonra şerbetini döküyoruz ve çekmesi için bir kenara alıyoruz.
Şimdi sıra geldi muhallebisini yapmaya. Muhallebi malzemelerinden 1 bardak sütü kremşantiyi çırpmak için ayırıyoruz. Bir tencereye un, nişasta, şeker ve kalan sütü alıp pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilyasını ekliyoruz ve karıştırıp ocaktan alıyoruz. Ilınması için bir cam kaba boşaltıyoruz.
Bu sırada bizde ayırdığımız sütle kremşantiyi çırpıyoruz. Muhallebi ılınana kadar kremşantiyi buzdolabında bekletebiliriz. Muhallebinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın. Ilıyan muhallebiye kremşantiyi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz.
Şerbetini çeken kekin üzerine muhallebiyi de döküp mümkünse bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Eğer vaktiniz yoksa en az 4 saat bekletin. Dinlenen tatlımızın üzerine bolca hindistancevizi serpip istediğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz.
Şerbet kaynadıkça ağdalanacak ve ağırlaşacaktır bu yüzden sadece 5 dakika kaynatmamız yeterlidir. Cam kapların altı daha geç kızardığı için kekinizi fırının alt rafında pişirmenizi tavsiye ederiz.