ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kıbrıs Tatlısı
Kıbrıs Tatlısı

DAMAĞINIZI ŞENLENDİRECEK NEFİS BİR TATLI

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Kıbrıs Tatlısı için Malzemeler

    Şerbeti için:
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

  • Keki için:
  • 3 yumurta (orta boy)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik galeta unu
  • 1 buçuk paket kabartma tozu

  • Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
  • Süslemek için:
  • Bolca hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

Tatlımızın öncelikle şerbetini kaynatıyoruz. Bunun için şeker ve suyu uygun bir kaba alıp sadece 5 dakika kaynatıyoruz. Kaynayan şerbeti bir kaba boşaltıp soğuması için bir kenara alıyoruz.

Şimdi tatlımızın kekini yapabiliriz. Her kekte olduğu gibi önce yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpıyoruz. Ardından diğer malzemeleri ekleyip kek karışımını hazırlıyoruz.

Yağlanmış büyük kare cam tepsiye eşit bir şekilde yayıp 170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.. Pişen kekimizi 2-3 dakika dinlendirdikten sonra şerbetini döküyoruz ve çekmesi için bir kenara alıyoruz.

Şimdi sıra geldi muhallebisini yapmaya. Muhallebi malzemelerinden 1 bardak sütü kremşantiyi çırpmak için ayırıyoruz. Bir tencereye un, nişasta, şeker ve kalan sütü alıp pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca vanilyasını ekliyoruz ve karıştırıp ocaktan alıyoruz. Ilınması için bir cam kaba boşaltıyoruz.

Bu sırada bizde ayırdığımız sütle kremşantiyi çırpıyoruz. Muhallebi ılınana kadar kremşantiyi buzdolabında bekletebiliriz. Muhallebinin kaymak tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın. Ilıyan muhallebiye kremşantiyi ekleyip mikserle 2-3 dakika çırpıyoruz.

Şerbetini çeken kekin üzerine muhallebiyi de döküp mümkünse bir gece buzdolabında bekletiyoruz. Eğer vaktiniz yoksa en az 4 saat bekletin. Dinlenen tatlımızın üzerine bolca hindistancevizi serpip istediğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Şerbet kaynadıkça ağdalanacak ve ağırlaşacaktır bu yüzden sadece 5 dakika kaynatmamız yeterlidir. Cam kapların altı daha geç kızardığı için kekinizi fırının alt rafında pişirmenizi tavsiye ederiz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF