Mutfak robotunda soğanı, biberleri , sarımsakları çekin. Bir kabın içine alıp suyunu sıkarak kıymanın üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyin.
Kesme tahtasında maydanozları ince ince kıyın. Biber salçası ve domates salçasını ekleyin. Tüm malzemeyi çok ezmeden yoğurun. Kıymayla sebzeler birbirine tutunsun yeter.
Fırın tepsisinin tabanına ince uzun doğranmış patlıcan veya patates dizin. Yoğurduğunuz kebabı sebzenin üzerine bastırarak yerleştirin.
Kebabın kenarlarını doğranmış soğan ve domatesle süsleyin. Bıçakla üçgen bir şekilde porsiyonluk dilimleyin. 200c fanlı fırında kızarana kadar pişirin.
Bu malzemelerle iki küçük tepsi çıkıyor. Arzu ederseniz büyük tek tepside de yapabilirsiniz