ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kilis Tava
Kilis Tava

ADINDAN DA ANLAŞILDIĞI ÜZERE KİLİS'İN KALBİNDEN BİR LEZZET

  • KAÇ KİŞİLİK
    10 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    20 Dakika
  • PİŞİRME
    40 Dakika

Kilis Tava için Malzemeler

  • 1 kg tek çekim kıyma (%70dana %30kuzu)
  • 2 tane kapya biber
  • 1 tane soğan
  • 6-7 diş sarımsak
  • 4 tane sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • Kebabın altına sermek için:
  • 1 patlıcan
  • 1 patates

  • Kenarları için:
  • Domates
  • Soğan

Nasıl Yapılır?

Mutfak robotunda soğanı, biberleri , sarımsakları çekin. Bir kabın içine alıp suyunu sıkarak kıymanın üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyin.

Kesme tahtasında maydanozları ince ince kıyın. Biber salçası ve domates salçasını ekleyin. Tüm malzemeyi çok ezmeden yoğurun. Kıymayla sebzeler birbirine tutunsun yeter.

Fırın tepsisinin tabanına ince uzun doğranmış patlıcan veya patates dizin. Yoğurduğunuz kebabı sebzenin üzerine bastırarak yerleştirin.

Kebabın kenarlarını doğranmış soğan ve domatesle süsleyin. Bıçakla üçgen bir şekilde porsiyonluk dilimleyin. 200c fanlı fırında kızarana kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Bu malzemelerle iki küçük tepsi çıkıyor. Arzu ederseniz büyük tek tepside de yapabilirsiniz

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun