ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kır Pidesi
Kır Pidesi
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

ASLINDA KAPALI PİDE DE DİYEBİLİRİZ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    60 Dakika
  • PİŞİRME
    13 Dakika

Kır Pidesi için Malzemeler

  • 1 paket yaş maya (yada 2 tane kuru maya)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 6-6 buçuk su bardağı un

  • Patatesli iç harç:
  • 4-5 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (arttırılabilir)
  • Yarım su bardağı sıcak su

  • Peynirli iç harç:
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Lor peyniri
  • Beyaz peynir

Nasıl Yapılır?

Öncelikle hamurunuzu mayalayın. Yoğurma kabına su, süt, şeker ve mayayı alıp karıştırın. Üzerini unla kapatıp 15 dakika mayanın uyanmasını bekleyin. Maya köpürmeye başlayınca diğer hamur malzemelerini ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzeri kapalı bir kapta 1 saat mayalanmaya bırakın.

Bu sırada iç harçlarınızı hazırlayın. Patatesli yapacaksanız haşlayıp ezdiğiniz patatesleri kavurduğunuz soğanın üzerine ekleyip salça ve baharatlarla lezzetlendirin. Ayrı bir kasede istediğiniz peynirleri ezip rendeleyin.

Hazır olan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Bezelerin üzerine bir bez örtün ve 10 dakika dinlendirin. Her bir bezeyi uzunlamasına merdaneyle açın. Ortasına iç harcı koyup kapatın. Kapattığınız pidenin üzerine parmaklarınızla bastırın. Hazırladığınız pideleri tepsiye dizin. Bu sırada fırını 250c de açın ısıtın.

Hazır olan pidelerin üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Sıcak fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.

BU TARİFİN İPUCU

Pideleriniz pişince yumuşak kalması için bir örtünün altında üst üste biriktirin.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun