ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kısır
Kısır
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

TAM ÖLÇÜLÜ KISIR TARİFİ İSTEYENLER BURAYA

  • KAÇ KİŞİLİK
    4 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    15 Dakika
  • PİŞİRME
    0 Dakika

Kısır için Malzemeler

  • 1 su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 7-8 dal taze soğan
  • bir tutam maydanoz
  • bir tutam taze nane yaprağı
  • 1 limonun suyu
  • 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

Bulgurun üzerine tuzu atıp kaynar suyu ekleyelim. Karıştırıp bir kapak kapatalım ve 45dk demlendirelim kabarsın. Tavaya zeytinyağının yarısını alalım üzerine salçaları ekleyelim ve özleşene kadar kavuralım. Salçayı kavurarak eklediğimiz zaman kısırımız çiğ salça kokmaz ve salçanın lezzetinden daha iyi faydalanırız.

Kavrulan salçanın üzerine baharatlarımızı ekleyip tavanın altını kapatalım. Kendi sıcağıyla baharatları da kavuralım ve demlenmiş olan bulgurun üzerine ekleyelim. Homojen bir şekilde karışana kadar karıştıralım.

Ardından ince ince kıydığımız yeşillikleri ekleyelim ve bir tur daha karıştıralım. Şimdi sosumuzu yapabiliriz. Bir kaseye kalan zeytinyağını , nar ekşisini ve limon suyunu ekleyip iyice çırpalım kısırımıza ekleyelim.

Servis tabağına aldığımız kısırın üzerine bir yemek kaşığı nar ekşisi gezdirelim ve servis yapalım.

BU TARİFİN İPUCU

Bulgura tuzu ekleyip ıslattığımız zaman tuzun tadı bulgurun içine işliyor size de mutlaka bu şekilde tavsiye ederim.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun