ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Köri Soslu Tavuk
Köri Soslu Tavuk
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

KÖRİ TAVUĞA O KADAR ÇOK YAKIŞIYOR Kİ

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    50 Dakika

Köri Soslu Tavuk için Malzemeler

  • 600gr tavuk but (jülyen doğranmış)
  • Renkli biberler (jülyen doğranmış)
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket krema (veya 200ml süt)
  • Yarım su bardağı su

Nasıl Yapılır?

Öncelikle yağları tavaya alıyoruz. Yağ ısınınca tavukları yüksek ateşte sotelemeye başlıyoruz. Bütün tavuklar aynı renk olunca biberleri ve baharatları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz. Baharatları da kavuruyoruz çünkü bu sayede yüksek aromadan faydalanıyoruz.

Tavanın dibinde hiç su kalmayınca soya sosunu ekleyip bir dakika kadar kavuruyoruz. Üzerine krema ve suyu ekleyip karıştırıyoruz. Su kremanın kesilmesini önler mutlaka ekleyin.

Bu aşamada kaynamaya başlayınca sadece 5 dakika kapağı kapatıyoruz. Ardından kapağı açıp kalan sosu çektiriyoruz ve yemeğimiz hazır.

BU TARİFİN İPUCU

Kavrulan baharat daha fazla aroma verir. Aslında orijinal tarifte bu yemek hindistancevizi sütü ile yapılır. Ama bir çoğunuz bulamayacağınız için kremalı yapmayı tercih ettik.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF