ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Köz Patlıcan Çorbası
Köz Patlıcan Çorbası

ÇORBANIZDAKİ KÖZ KOKUSU SİZİ MEST EDECEK

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    10 Dakika
  • PİŞİRME
    30 Dakika

Köz Patlıcan Çorbası için Malzemeler

  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 3 adet bostan patlıcanı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 3 su bardağı soğuk et suyu
  • 3 su bardağı soğuk su
  • 3 diş rendelenmiş sarımsak
  • 150 gram badem/li>
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz

  • Üzeri için:
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Nasıl Yapılır?

Patlıcanları közleyin ve kabuğunu soyup, robottan geçirin. Tereyağını tencereye alın, eriyince unu ilave edin ve hafif pembeleşene kadar kavurun.

Süt, et suyu, su ve sarımsak katın. Koyu bir kıvam alana kadar topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin. Patlıcanı ilave edin (çorba koyu ise biraz daha su ilave edebilirsiniz).

Çorba kaynayana kadar sürekli karıştırın. Kaynayınca yine karıştırarak 10 dakika pişirin ve kremayı katın. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra blenderdan geçirin. En son tuzunu ve dereotunu ekleyin.

Bademlerin kabuklarının çıkması için sıcak suda 15 dakika bekletin. Kabuklarını soyup, tavada hafif pembeleşene kadar kavurun ve çorbaya ekleyin.

Sıvı yağı hafif kızdırdıktan sonra pul biber ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Badem ve patlıcanın lezzet uyumu çok başarılı. Mutlaka badem kullanın.

Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun