ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Krem Karamel
Krem Karamel

BERKAY BOZAKLI'DAN NEFİS BİR TATLI

  • KAÇ KİŞİLİK
    8 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    30 Dakika
  • PİŞİRME
    80 Dakika

Krem Karamel için Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yumurta
  • 2 paket vanilya
  • Çok az muskat rendesi
  • Karameli için:
  • 1 su bardağı şeker
  • Bir kaç damla limon

Nasıl Yapılır?

Şeker ve süt tencereye alın şeker eriyene kadar ısıtın. Lütfen kaynatmamaya dikkat edin, şeker eriyince tamamdır. Ayrı bir kapta yumurtaları krema kıvamına gelene kadar mikserin en hızlı ayarında çırpın. Üzerine muskat ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Hazır olan karışımı yavaş yavaş karıştırarak ılık olan şekerli süte ekleyerek karıştırın. Ilık olan karışıma tereyağını ekleyip karıştırın. Bir tavaya şekeri alıp eritin, karamel kıvamına gelince bir kaç damla limon sıkıp ateşten alın.

Karameli kaselere bölüştürün üzerine sütlü karışımı ekleyin. Kaselerin yarısına gelecek kadar tepsiye su doldurun ve 160-170c fırında 80-90 dakika pişirin. Oda sıcaklığına gelen krem karamelleri buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

İyice soğuyan krem karamelleri kaseden çıkarmadan önce ince bir bıçakla kenarlarından sıyırın ki çıkarken dağılmasın. Bir tabağa ters çevirip servis yapın.

BU TARİFİN İPUCU

Şekeri karamel yaparken yakmamaya dikkat edin

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun