ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kremalı Mantar Sote
Kremalı Mantar Sote
TARİF DEFTERİNİZE EKLEDİNİZ

İSTER EKMEK BANIP YE İSTER MAKARNA SOSU YAP

  • KAÇ KİŞİLİK
    3 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    5 Dakika
  • PİŞİRME
    10 Dakika

Kremalı Mantar Sote için Malzemeler

  • 1 paket mantar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • -2 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Arzuya göre karabiber pul biber ekleyebilirsiniz ben eklemedim.

Nasıl Yapılır?

Tavanızı ocağa alıp ısıtın. Tereyağını ekleyin. Üzerine temizleyip (ben soydum isterseniz silerek kullanın) büyükçe doğradığınız mantarları ekleyip sotelemeye başlayın.

Mantarlar karamelize bir renk alıp tavanın dibinde hiç su kalmadığında sarımsak rendeleyin. Sarımsağı da bir kaç saniye çevirdikten sonra tuzunu ve kremasını ekleyin. Bu aşamada hızlı bir şekilde sürekli karıştırın ki krema kesilmesin. Harlı ateşte kremayı çektirin. Krema istediğiniz yoğunluğa gelince ateşten alın.

BU TARİFİN İPUCU

Burada size bir kaç tavsiyem olacak. Mantarları yıkamamanız mantarın gerçek lezzetinden faydalanmanızı sağlar. Çünkü mantar sünger gibi bir sebze olduğu için yıkadığınızda suyu içine çeker ve pişirirken çok su salar. Lezzetli bir mantar için yüksek ateş kullanıp suyunu kaçırmadan pişirmeniz gerekmektedir.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun