ÜYE GİRİŞİ Hesabınız yok mu ? veya ÜYE OL
Kremşantili Poğaça
Kremşantili Poğaça

ŞEKLİ ŞAHANE TADI ŞAŞIRTICI

  • KAÇ KİŞİLİK
    6 Kişilik
  • HAZIRLAMA
    45 Dakika
  • PİŞİRME
    20 Dakika

Kremşantili Poğaça için Malzemeler

  • 150gr tereyağ (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta sarısı (üzeri için)
  • 1 yumurta+diğer yumurtanın akı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz kremşanti
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (azaltılabilir yada çıkarılabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

  • İçi için: Peynir maydanoz

Nasıl Yapılır?

Karıştırma kabımıza önce tereyağı ve yumurtayı alıp biraz karıştırıyoruz. Sütü ekledikten sonra üzerine bir miktar un ve diğer bütün toz malzemeleri ekleyip yoğurmaya başlıyoruz. Hamur elimizi bırakana kadar un ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz.

Kıvam alan hamurumuzun üzerini örterek 30-40 dakika dinlendiriyoruz. Dinlenen hamuru cevizden büyük bezelere ayırıyoruz. Bezeleri bir merdane yardımıyla yarım santim kadar açıyoruz. Bir kesici yardımıyla ön kısmına kesikler atıyoruz. Elinizde bu kesiciden yoksa bıçakla da aynı kesikleri yapabilirsiniz. Kesmediğimiz tarafa iç harcı koyup rulo şeklinde kıvırıp ay şekli veriyoruz. Böylece yaptığımız kesikler bir kafes gibi görünüyor.

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Ben yumurta sarısına bir çay kaşığı pekmez ekledim. 200c fanlı fırında nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz.

BU TARİFİN İPUCU

Pişen poğaçalarınızı ağzı sıkı kapalı bir kapta tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz.

Yapılışı İzle
Yorumlar ( 0 )
BU TARİF İÇİN Henüz Hiç Yorum Yapılmamış :(
YORUM BIRAKMAK İÇİN GİRİŞ YAPIN

Hoşunuza gidebilecek tarifler DAHA FAZLA TARİF

Bu Haftanın Anketi
Yeni tariflerden haberdar olun